Vibrationsmätning

Automatisk vibrationsmätning med obemannade och fjärrstyrda fältinstrument.

Automatisk vibrationsmätning med säker drift

Vi arbetar med ett enda fokus: att minska risker för omgivningen i samband med infrastrukturprojekt. Därför har vi utvecklat AVA Monitoring System som gör vibrationsmätning lika användarvänlig som kostnadseffektiv.

Full kontroll från dag ett

Genom automatisk vibrationsmätning med våra obemannade och fjärrstyrda fältinstrument kan viktig infrastruktur, människor, byggnader och känslig natur enkelt skyddas från negativ påverkan. Vårt webbaserade mätsystem ger dig sedan full tillgång till all mätdata on-line och låter dig fjärrstyra dina fältinstrument direkt från din webbläsare. Enklare kan det inte bli!

Öppet webbaserat system

Det webbaserade mätsystemet AvaNet är navet i våra produktpaket och sköter all datainsamling, kommunikation, bearbetning, övervakning och lagring av mätdata. Här kan du också ställa in larm som automatiskt skickar e-post eller sms till ansvariga personer om ett mätvärde går utanför tillåtna gränser, eller om ett driftavbrott skulle uppstå.

Obemannat dygnet runt

Systemet är designat för att fungera obemannat, utan externa strömkällor, dygnet runt under lång tid i tufft utomhusklimat. Fältinstrumenten fjärrstyrs via en vanlig webbläsare och mätdata kan både avläsas och delas i realtid. Inga program behöver installeras eller laddas ned till din eller dina kollegors datorer eller smartphones.

Pålitlig mätdata och enkel hantering

Vår lösning för vibrationsmätning består av det webbaserade mätsystemet AvaNet och fältinstrumentet AvaTrace M80. Mätning och driftövervakning sker kontinuerligt med driftsäker utrustning anpassad för de tuffaste utomhusklimat. Okorrumperade mätdata överförs och lagras automatiskt via mobilnätet (2G/3G) och Internet.

Tåligt fältinstrument med lååååååång batteritid

Fältinstrumentet AvaTrace M80 mäter både toppvärden och kurvförlopp med upp till 4 mätkanaler. En mycket energisnål konstruktion ger upp till 240 dagars drifttid på vanliga alkaliska D-batterier.

I fält startas och stoppas mätningen med en enda knapptryckning. Stäng locket och låt det batteridrivna instrumentet stå ute i snö, kyla, regn och rusk under lång tid. Med enkel hantering i fält och lång drifttid blir det möjligt att hantera ett större antal instrument samtidigt, vilket ger en överlägsen projektekonomi. Här kan du läsa mer om fältinstrumentet AvaTrace M80 och ladda ner en produktspecifikation.

Kundcase

Borås spränger 2 miljoner kubikmeter med berg

Borås växer och näringslivets efterfrågan på lokaler är stort. För att göra plats för fler företag gör kommunen nu en storsatsning på det nya området Viared västra, ett stenkast från centrala Borås.

– Det här är en av Sveriges största sprängplatser just nu, säger Miikka Kortelainen, regionchef på Bergsäker.  När området är inflyttningsklart 2017 kommer 2 miljoner kubikmeter berg att ha sprängts bort.

Köpa eller hyra mätutrustning?

Att köpa mätutrustning av oss är enkelt – men ibland är det mer effektivt att hyra än att köpa. Med fast dagshyra blir budgeten tydlig och du behöver varken bekymra dig om service eller kalibrering. Vårt webbaserade mätsystem AvaNet ingår alltid i hyrpriset så att du kan dra full nytta av alla funktioner. Kontakta oss gärna för mer information och offert.

Kalibrering, service och support

Vi erbjuder dig som är kund hos AVA Monitoring reparation, service och kalibrering av ditt instrument. När du skickar instrumentet för service får du svar inom ett par dagar med bedömning av ev. kostnad samt tidpunkt instrumentet skickas tillbaka till dig. När ditt instrument är i behov av kalibrering får du ett påminnelsemejl från oss. Du hittar även information om när det är dags att kalibrera på produkten, samt i AvaNet.

Vår support når du på telefon 031-760 12 20 alla vardagar mellan 8-11:30 och 12:30-16:30. Du kan också mejla ditt ärende till support@avamonitoring.com så kan du följa ditt ärende. Du kan även söka efter hjälp genom våra instruktionsfilmer och FAQ.