Bullermätning

Automatisk bullermätning med obemannade och fjärrstyrda fältinstrument.

Enkel bullermätning var du än befinner dig

AVA Monitoring System för bullermätning är idealiskt för situationer som kräver obemannad fältmätning av buller med hög tillgänglighet och precision. Mätning och uppladdning av mätdata sker helt automatiskt och du har alltid direkt tillgång till aktuell information i din dator, surfplatta eller smartphone.

Enkel hantering av robust fältmätare

Vår lösning för bullermätning består av det webbaserade mätsystemet AvaNet och fältinstrumentet Sonitus EM2030. Systemet passar för alla situationer som kräver obemannad buller-/ljudmätning i fält med hög tillgänglighet och precision i tufft utomhusklimat, såsom byggarbetsplatser, industri-, eller trafikanläggningar. Ingen inställning av fältinstrumentet på plats behövs, utan det är bara att plugga in och börja mäta. Precis som med våra vibrationsmätare sker mätningen helt automatiskt. Du kan med fördel blanda vibrationsmätning med AvaTrace M80 och bullmätning med Sonitus EM2030 i samma mätprojekt i AvaNet.

Öppet webbaserat system

Det webbaserade mätsystemet AvaNet är navet i våra produktpaket och sköter all datainsamling, kommunikation, bearbetning, övervakning och lagring av mätdata. Här kan du också ställa in larm som automatiskt skickar e-post eller sms till ansvariga personer om ett mätvärde går utanför tillåtna gränser, eller om ett driftavbrott skulle uppstå.

Anpassat för tuffa förhållanden

Fältinstrumentet Sonitus EM2030 består av en robust mätenhet, en vädertålig mikrofon, monteringsstativ med kabel samt kabel för elförsörjning. Möjligheten att komplettera med batteriet Sonitus PP1240 Battery Pack ger ännu längre driftstid och därmed bättre projektekonomi. Här kan du läsa mer om fältinstrumentet Sonitus EM2030.

Kontinuerlig ljudövervakning

Bullermätaren Sonitus EM2030 passar för alla slags projekt där du behöver säker och tillgänglig ljudmiljömätning, såsom:

• Byggarbetsplatser och rivningsprojekt
• Planeringsprojekt
• Industriell bullermätning
• Övervakning av ljudmiljö
• Evenemang som t ex konserter
• Landningsbanor och mindre flygplatser

Kundcase

Tillförlitlig mätning skyddar människor och värdefulla byggnader

Vid byggnationen av Childrens Hospital i Dublin krävdes ett tillförlitligt system för mätning av buller och vibration.

Mätkonsulterna Murphy Surveys valde Ava Monitoring System för att genomföra buller- och vibrationsmätningar vid byggnationen av Childrens Hospital i Dublin. Sjukhuset ligger i ett område med mycket äldre bebyggelse och det fanns en oro för att projektet skulle påverka byggnader och boende negativt. Vår uppdragsgivare beslutade att implementera en buller- och vibrationsplan och vi installerade ett flertal buller- och vibrationsmätare. Tack vare onlineverktyget kan ansvariga i projektet vara säkra på att direkt få ett varningsmeddelande i samma sekund som något oväntat uppstår, säger Ethan Kelly, Monitoring manager på Murphy Surveys.

Köpa eller hyra mätutrustning?

Att köpa mätutrustning av oss är enkelt – men ibland är det mer effektivt att hyra än att köpa. Med fast dagshyra blir budgeten tydlig och du behöver varken bekymra dig om service eller kalibrering. Vårt webbaserade mätsystem AvaNet ingår alltid i hyrpriset så att du kan dra full nytta av alla funktioner. Kontakta oss gärna för mer information och offert.

Kalibrering, service och support

Vi erbjuder dig som är kund hos AVA Monitoring reparation, service och kalibrering av ditt instrument. När du skickar instrumentet för service får du svar inom ett par dagar med bedömning av ev. kostnad samt tidpunkt instrumentet skickas tillbaka till dig. När ditt instrument är i behov av kalibrering får du ett påminnelsemejl från oss. Du hittar även information om när det är dags att kalibrera på produkten, samt i AvaNet.

Vår support når du på telefon 031-760 12 20 alla vardagar mellan 8-11:30 och 12:30-16:30. Du kan också mejla ditt ärende till support@avamonitoring.com så kan du följa ditt ärende. Du kan även söka efter hjälp genom våra instruktionsfilmer och FAQ.