Sonitus EM2030

Bullermätaren Sonitus EM2030 kan mäta bullerstörningar från exempelvis byggen, trafik och infrastrukturprojekt, eller luftstötvågor från tunnelsprängningar, på ett tillförlitligt och säkert sätt.

Obemannad bullermätning var du än befinner dig

Bullermätaren Sonitus EM2030 är idealisk för situationer som kräver långtids buller-/ljudmätning med hög tillgänglighet och precision, såsom byggarbetsplatser, industri eller trafikanläggningar. Precis som med våra vibrationsmätare sker mätning och uppladdning av mätdata helt automatiskt. Mätdata laddas upp direkt via mobilnätet till vår molntjänst AvaNet, så att du alltid har tillgång till aktuell information direkt i din dator, surfplatta eller smartphone.

Robust konstruktion

Sonitus EM2030 gör det möjligt att mäta buller var som helst och när som helst. Mätning och driftövervakning sker kontinuerligt med driftsäker utrustning som tål tuffa utomhusklimat. Utrustningen består av en robust fältmätare med en vädertålig mikrofon.

Enkel hantering för obemannad bullermätning

Sonitus EM2030 lämpar sig särskilt väl för obemannade mätprojekt. Ingen installation på plats behövs, utan det är bara att plugga in och låta bullermätaren börja sitt arbete.

Fältinstrumentet är utrustat med ett integrerat 3G-modem som kommunicerar med vår molntjänst AvaNet med automatisk uppladdning av mätdata samt fjärrstyrning från en vanlig webbrowser.

Kontinuerlig långtidsmätning av buller

Specifikationer

Extra batteri som tillval

Komplettera bullermätaren Sonitus EM2030 med det kraftfulla 12V-batteriet Sounitus Battery Pack vid tillfällen då du inte har tillgång till 230V.

Sonitus EM2030

Här kan du se våra instruktionsfilmer
Instruktionsfilmer

Produktblad
Produktblad Sonitus EM2030.pdf

Köpa eller hyra mätutrustning?

Att köpa mätutrustning av oss är enkelt – men ibland är det mer effektivt att hyra än att köpa. Med fast dagshyra blir budgeten tydlig och du behöver varken bekymra dig om service eller kalibrering. Vårt webbaserade mätsystem AvaNet ingår alltid i hyrpriset så att du kan dra full nytta av alla funktioner. Kontakta oss gärna för mer information och offert.

Kalibrering, service och support

Vi erbjuder dig som är kund hos AVA Monitoring reparation, service och kalibrering av ditt instrument. När du skickar instrumentet för service får du svar inom ett par dagar med bedömning av ev. kostnad samt tidpunkt instrumentet skickas tillbaka till dig. När ditt instrument är i behov av kalibrering får du ett påminnelsemejl från oss. Du hittar även information om när det är dags att kalibrera på produkten, samt i AvaNet.

Vår support når du på telefon 031-760 12 20 alla vardagar mellan 8-11:30 och 12:30-16:30. Du kan också mejla ditt ärende till support@avamonitoring.com så kan du följa ditt ärende. Du kan även söka efter hjälp genom våra instruktionsfilmer och FAQ.