AvaNet

Ett webbaserat och öppet system för mätning, registrering, överföring och lagring.

Molnlösning för överföring, delning och lagring

Det webbaserade mätsystemet AvaNet är navet i våra produktpaket och sköter all datainsamling, kommunikation, bearbetning, övervakning och lagring av mätdata.

Helt webbaserat mätsystem

AvaNet är ett öppet mätsystem som stödjer våra egna instrument men även en mängd andra sensorer och mätinstrument från olika tillverkare. Detta ger dig större frihet att välja just de instrument och sensorer som passar dina behov. Gemensamt är att fältinstrumenten är utrustade med ett modem som sänder mätdata, via 2G/3G och Internet, dygnet runt till AvaNet och vår centrala dataserber. Du kommer åt all mätdata via en vanlig webbläsare på en dator, läsplatta eller smartphone.

Du kan också ställa in larm som automatiskt skickar e-post eller sms till ansvariga personer om ett mätvärde går utanför tillåtna gränser, eller om ett driftavbrott skulle uppstå.

Fjärrstyrda mätinstrument

Fältinstrumentet går att fjärrstyra fullt ut via AvaNet. Vill du ändra mätarinställningar, gränsvärden eller kontrollera batterinivån gör du det snabbt och enkelt från din webbläsare, var du än befinner dig.

Nå din data var du än är, dygnet runt

AvaNet kräver varken installation eller nedladdning av programvara till din dator. Din aktuella data finns alltid tillgängliga online via en vanlig webbläsare och kan på ett säkert sätt delas i realtid med andra i projektet. Du kan själv enkelt skapa användare med olika behörighetsnivåer. I det webbaserade mätsystemet finns också omfattande funktioner för analys och rapportgenerering av mätdata.

Säker drift och datalagring

Alla mätdata samlas kontinuerligt och automatiskt, dygnet runt, i en säker databas med daglig backup. Du behöver inte själv hantera hårddiskar eller backuprutiner, dina mätdata finns alltid tillgängliga i ett system som uppfyller alla tänkbara säkerhetskrav.

 

AvaNet